»

img_251
TNV:n Uskollisuuden Killan ryhmä "Sandrat" esiintymässä Capitole-aukiolla Ranskan Toulousessa, jonne neljäs Golden Age Gym Festival kokosi 28.9.-4.10.2014 yli 1600 voimistelijaa 17:stä Euroopan maasta. Suomen 185 hengen delegaatio kuului neljän suurimman joukkoon.


USKOLLISUUDEN KILTA

Tampereen Naisvoimistelijoiden Uskollisuuden Kilta eli U-kilta on perustettu 26. marraskuuta 1980. Kuluva vuosi on Killan 36. toimintavuosi. TNV:n U-killan toiminta-ajatuksena on tarjota jäsenilleen liikunnallista, henkistä, kulttuurista ja mukavaa yhdessäoloa.

Svolissa kiltaperinne on alkanut 1950-luvulla. TNV:n U-killan tilastonumero on 56. Svolin kiltasääntöjen mukaan jäseneksi voi liittyä 10 vuotta voimistellut henkilö. TNV:n U-killan jäsenyyden edellytys on vähintään 50 vuoden ikä.

Uskollisuuden Kiltaan kutsutaan kauan voimistelleita seuran jäseniä. Jos olet yli 50-vuotias ja tunnet itsesi kiltahenkiseksi, voit myös itse ottaa yhteyttä U-killan emännistöön.

U-KILLAN TOIMINTA

Kuntokävelyt keväisin ja syksyisin ovat perinteisesti ohjelmassa joka vuosi. Kävelyyn pyritään liittämään kulttuuritapahtuma tai tutustumiskäynti.

Rupattelutuokiot eli MaToTo-palaverit maaliskuun ja marraskuun toisena torstaina klo 12 Ratinassa. Rupatteluaiheesta päättää U-killan emännistö. Näihin tapaamisiin voivat osallistua kaikki kiltalaiset, myös jumpan jo jättäneet.

Ikivireitten voimistelutunti joka maanantai klo 13 Ratinassa. Lisäksi harjoittelemme ohjelmia TNV:n kevät- ja joulujuhliin. Kansainvälinen voimistelun suurtapahtuma Gymnaestrada on joka neljäs vuosi ja Euroopan Voimisteluliiton Golden Age Gym Festival joka toinen vuosi. Niinä vuosina jumpataan ahkerasti ohjelmia harjoitellen.

Joulujuhla vietetään kiltaperinteiden mukaisesti. Uusien jäsenten jäsenyys virallistetaan kynttiläseremonioin ja poisnukkuneita muistetaan. Joulujuhlan järjestelyistä ja tarjoilusta huolehtii Killan neljästä jäsenryhmästä kukin vuorollaan. Ryhmät ovat Annat, Aune, Liljat ja Kaisat.

Talkootoiminnalla U-kilta tukee seuraa ja sen nuoria.

Osallistumme mahdollisuuksien mukaan Svolin kiltatapahtumiin ja kursseihin sekä Sydän-Suomen alueen kiltatapahtumiin.

KEVÄÄN 2017 AIKATAULU

Ikivireiden jumppatunnit kutsuvat meitä maanantaisin klo 13 Ratinassa koko kevätkauden ajan. Tervetuloa mukaan!

Kevään viimeinen jumppa on 8. toukokuuta. 

MaToTo -palaveri 9.3. klo 12 Ratinassa. Kaija Virtanen ja Raili Tähtivyö tuovat terveiset marraskuun valtakunnallisilta kiltapäiviltä. Pirkko Savisaarella aiheena ”Varalan paikka auringossa”.

Aikuisen naisen jumppapäivä järjestetään yhdessä Kangasalan Naisvoimistelijoiden kanssa Varalassa lauantaina 1.4. klo 10 – 15. Jumppauttajina ja tanssittajina Marjatta Tiitola, Kaija Virtanen ja Emilia Helminen. Osallistumismaksu 30 euroa sisältää ohjaukset, lounaan ja kahvin. Ilmoittautuminen Kaija Virtaselle viimeistään maanantain 27.3. ikivireiden jumpassa.

Kevätkävely 27.4. suuntautuu Vuoreksen kaupunginosaan. Teemme ”taiteellisen” kävelyretken Vuoreksessa, jossa on taidetta kaikkialla, talojen julkisivuissa, pihoilla, puistoissa, silloilla, liikenneväylillä ja aukioilla. Retken päätteeksi käymme kahvilla. Lähtö klo 10.20 bussilla n:o 5 Keskustorilta. Muulla kyydillä tulevat tapaamme Vuores-talon pihassa klo 10.45, jolloin bussin pitäisi olla perillä.

Sydän-Suomen kiltalaisten kuntopäivä Valkeakoskella Pappilanniemen kurssikeskuksessa 6.5. klo 9.30 – 15.30. Osallistumismaksu 45 euroa sisältää ohjelman, lounaan ja kahvin.

TNV:n kevätjuhla lauantaina 13.5. tanssiteatteri Mobita/Danscossa Hämeenkatu 25. Ikivireiden kevätjuhlaesityksen harjoitukset alkavat maanantaisin. 

Senioripäivinä museoon. Tampereen museoissa on kiinnostavia näyttelyitä, joihin eläkeläiset pääsevät senioripäivinä 2 eurolla. Senioripäivät: Tampereen Taidemuseossa ti 7.3., 4.4. ja 9.5. Sara Hildénin taidemuseossa to 16.3., 20.4. ja 18.5. Museokeskus Vapriikissa pe 31.3. ja 28.4. Museo Milavidassa pe 7.4.

Kiltalaisten virkistävä kuntoviikko Varalassa 11. – 15.9. Hinta 370 euroa. Siihen voi 21.4. mennessä hakea Liisa Orkon rahastosta 200 euron apurahaa.

U-Kilta Golden Age Gym Festivalissa lokakuussa 2016
Tampereen Naisvoimistelijoista osallistui 19 henkilöä Viidenteen Kultaisen iän (yli 50v.) voimistelutapahtumaan Slovenian Portorozissa. Lokakuun ensimmäinen viikko nautittiin liikunnan ilosta kauniissa ja aurinkoisissa maisemissa. Jokaiselle oli valittavana erilaisia liikuntaryhmiä, mm. joogaa, sulkapalloa, latinotansseja, jumppia ja pyöräilyä. TNV:n 15 hengen ryhmä esitti oman esitysohjelmansa, joka muodostui Tytti Tolvasen Aamu-usvasta ja Raija Hamarisen Kampelavalssista. Molemmissa ohjelmissa oli Lasse Mårtensonin musiikki. Esitimme ohjelmat ulkoilmalavalla Piranissa ja Portorozissa.

Kiireisen ohjelman lisäksi ehdimme tehdä pieniä retkiä ympäristöön. Tapahtuman päätösjuhlan ohjelma muodostui työpajoissa harjoitelluista ohjelmista. Päätösjuhlassa esiintyi neljä TNVläistä. Koko porukkamme nautti viikon ajan mukavasta liikunnasta, uusista kokemuksista ja kansainvälisistä kontakeista.

U-Killan emännistö 2017

Kunniakiltamuori Kirsti Pallas
Kiltamuori Airi Karima
Kiltaäiti Kaija Virtanen
Rahakirstunvartija Pirjo Lehtonen
Kiltaemäntä Leena Jantunen
Jäsenkirjuri Marjatta Lehto
Muistiinmerkitsijä Pirkko Savisaari

Muut jäsenet:

Aila Rautanen
Marjatta Salaluoto
Aila Tamminen
Anja-Leena Tyry
Raili Tähtivyö


Hyvää päivää, käyttäjä